fbpx
30 januari, 2018 Nerdpappan

Hurra, jag fyller år på Strandbaden i Falkenberg!

BLOGG. Och jag vaknade upp på ett hotellrum – utvilad och belåten. Min fru överraskade mig el grande igår.

Först en lapp på matlådan vid 05:50. ”Du behöver inte någon matlåda idag älskling <3”

Sedan ytterligare en lapp i bilen, med utrycklig instruktion att öppna när jag anländer till jobbet.

Klockan 11:30 ska du stå utanför på parkeringen, ombytt och klar.

PS: Din chef är informerad!

Sagt och gjort – där satt jag i bilen i färd mot okänd destination. Vart skulle vi? Vart för denna kvinna mig, min fru sen 4 år tillbaka?

Efter cirka 5 mil var vi framme. Ett hotell? Ett… spa?

Korrekt. Bra Nicklas, ypperlig slutledningsförmåga. Vi stod nu utanför Falkenberg Strandbad i vackra Falkenberg. Mina morföräldrars stad.

Nu sitter jag här och återberättar gårdagen, och en bit in på dagen idag. Den 30 januari, min födelsedag. Gårdagen var fantastisk. Upplevelsen på Strandbaden var utan tvekan något det häftigaste och lugnaste jag varit med om. Ivory Spa-paketet.

Först fotbad med salt från Döda Havet. Sedan ångbastu au något land jag inte kommer ihåg, iförd ansiktsmask som ens partner har smetat in. Jag, konstnären, försökte okontrollerat skapa ett mästerverk med frugans ansikte som canvas. Gick sådär, tidspress och allt.

Ut ur bastun. Is-skrubb på kroppen. Brr.

In i en ny bastu, lite mer traditionell sådan. Svensk-finskt. Träpanel. Guiden/gurun kommer in och viftar på en handduk med dofter. Låter konstigt i klartext kan tyckas, men det är väldigt avslappnande och… fridfullt.

Ut ur bastun igen. Ner i en större pool och andas ut. Drick lite vatten, sa hon. Det gjorde vi.

Upp ur poolen, och vidare till turkiskt bad. Det här orkar jag inte beskriva, men fantastisk upplevelse. Man hade vantar och skrubbade den andre med bubbelliknande tvål.

Vidare till nästa bastu. Nordafrikansk lera. Insmetning!

Ut ur bastun… Jag vet, det känns som att vi sprang igenom allt, men försök läsa den här texten i slowmotion. Allt gick väldigt långsamt!

Som sagt, ut ur bastun och duscha av oss. In i ett nytt bastu-liknande utrymme, men denna gång var det mer varmt fläktande. Vi låg ner på en perfekt horisontal-anpassad mosaik-liknande klinker-säng, insmorda i en olja som luktade rapsolja.

Älskling, tror du de förbereder oss för kvällens huvudrätt? Marinad.

Jag kan inte mer än att varmt rekommendera Falkenbergs Strandbad. Utomordentlig service och kundmottagande. Till och med på kvällen när vi åt tre-rätters så var servitörerna mer än underbara. Han satte sig till och med ner hos oss i soffan och småpratade om kvällens utbud, och vad han rekommenderade på vin-listan. Tog sig tid. Av alla restauranger jag har varit på, så är nog detta den bästa. Maten, mjau vad god! Huvudrätten, medium-tillagad ryggfilé.

Gå in och läs om det här, direkt på Falkenberg Strandbads hemsida.

, , ,

Lämna ett svar