fbpx

Den här personen finns inte

Att titta på en person på nyhetsuppslaget som man inte känner eller har träffat är en non-feel känsla.

Att se en persons ansikte som inte finns i verkligheten, aldrig kommer eller har funnits – DET är en bra mycket konstigare känsla. Rent skrämmande.

https://thispersondoesnotexist.com/

Om du klickar på uppdatera / F5 dyker nya ansikten upp. Ansikten som har genererats av en AI baserat på miljontals bilder på nätet.

GameSpinnerz – En YouTube-duo

Min äldsta grabb och hans kusin har tillsammans startat en YouTube-kanal och till detta behövs naturligtvis både en avatar-logotyp, GameSpinnerz-logotyp och ett intro som de kan börja alla sina klipp med.

Sagt och gjort, nedan har vi resultaten.

Tråkigt nog förlorade jag skärminspelningen när jag skapade logotyperna. Brukar alltid försöka rendera fram speedclips för att visa hur processen har varit – men tråkigt nog försvann dom.

Mindre aktiv här – mer aktiv med design

Jag vet, jag är ur-usel på att uppdatera min portfolio och underrätta mina framsteg som designer och creative mind.

Men – jag har tänkt att bli bättre. Mer effektiv. Jag lovar.

Jag har sökt in till en distanskurs i Grafisk design och typografi för att påbörja en intressant utvecklingsbana i proffessionell riktning. Allt jag har gjort genom åren är inlärt på egen hand via böcker, instruktioner och… YouTube.

Sedan senaste gången jag skrev ett blogginlägg har jag sysslat med flera olika projekt. Bl.a. ett militäremblem till en GRK-pluton, flera olika logotyper (som jag tyvärr inte kan visa upp här p.g.a. copyright begärd av kunden) samt ett personligt (barnsligt) projekt som jag hoppas bli klar med under nästa månad. Det sistnämnda är ett större projekt som har tagit lång tid att planera – och som förhoppningsvis blir uppskattat när det väl är färdigt.

För övrigt har jag även åtagit mig ett annat mer fysiskt projekt. Ska renovera och restaurera min gamla moped Yamaha DT50 MX (Magenta/rosa) till nyskick. Ska montera ner den i beståndsdelar och åtgärda och rusta upp allt. Aldrig gjort något liknande så det ska både bli intressant, svettigt och lärorikt.

Hej Tradera, jag sparar till laptop och ritplatta

BLOGG. Nej du, din tunne fan. Plånboken är inte tung som den borde vara.

Så när man trånar efter en ny laptop med innehåll som klarar de design- och retuscheringsuppgifterna som jag behagar, samt en fräck ritplatta, krävs nya mått av spar-möjligheter.

Letat och rotat i ens verkstad/hobby/skrothög efter produkter som kan tänkas bli Tradera-vänliga. För är man desperat, ja då får man sälja sådant som man ändå inte använder. Så nu ligger det ett antal Tradera-auktioner ute – hoppas det lönar sig.

Laptopen jag sparar till är en fyrkärnig sådan med snabb SSD-disk, 4k-skärm och mycket minne. Ja, ett monster i mina ögon – men wow, vad det kommer flyta på fint när jag designar.

Ritplattan kommer bli en Wacom Intous Art & Touch (medium-storlek), som kommer bli en helt ny erfarenhet för mig. Har aldrig ritat med en sådan – så från n00b till 1337 inom kort hoppas jag.

n00b = Nybörjare
1337 = LEET = ELITE = Erfaren/Bäst

Att skriva krönikor för en dagstidning

BLOGG. Att skriva krönikor för en dagstidning (Hallandsposten i mitt fall) är både fantastiskt och uttömmande.

Du har en idé och förvandlar den till en text på cirka 2500 tecken. När den publikationen är skrivet i bläck och för Folket att läsa, uppstår en tomhet som är svår att beskriva. Inte en sorgsen tomhet, utan mer… ”vad ska jag nu skriva om?”.

Och det är en tillfredsställande känsla att skapa en historia i form av tecken. Likaså när jag tecknar och skissar. Att skapa något som inte fanns för ett par minuter och timmar sedan, och som blir definitivt färdigt för mig att gå vidare till nästa projekt.

Och nästa projekt it is. Nästa text. Vad jag nu ska skriva om…

YouTuber är drömyrket för dagens unga

KRÖNIKA. En halvbra dator, mikrofon, videokamera och gärna en grön bakgrundsskärm. Detta är vad som krävs för att i sitt eget rum skapa ett underhållningsprogram som kan nå ut till tittare, både i Sverige och övriga världen. Du kan få hundratals, kanske tusentals, ikttagande ögon. De extra ingredienserna för att lyckas är bland annat en unik idé, en stark personlighet och framförallt hårt, disciplinerat arbete. Jag pratar om Youtube och alla dess programledare. Dagens stora drömyrke.

Jag däremot. Som pojkspoling hade jag drömmar om att bli en framgångsrik fotbollsstjärna i ett engelskt fotbollslag, att erövra världen med mina fötter och inandas gräsets dofter från de stora arenorna. Jag var framtidens Ronaldo, med…

Läs hela krönikan på:

Beautiful beach and  waves of Caribbean Sea
Beautiful beach and waves of Caribbean Sea

Piikaboo har skickat en simväst!

BLOGG. Janette och Maria från Piikaboo har skickat en simväst till vår 3-åring, som snart ska börja vattenträna inför simskolan – så vad passar inte utmärkt än en sådan här Sverige-nyhet?

Kommer utvärdera och ta lite foton vid tillfälle, så får ni min ärliga åsikt om produkten som just nu gör succé i USA.

Tack igen till duon som startat Piikaboo, Janette och Maria!

Hurra, jag fyller år på Strandbaden i Falkenberg!

BLOGG. Och jag vaknade upp på ett hotellrum – utvilad och belåten. Min fru överraskade mig el grande igår.

Först en lapp på matlådan vid 05:50. ”Du behöver inte någon matlåda idag älskling <3”

Sedan ytterligare en lapp i bilen, med utrycklig instruktion att öppna när jag anländer till jobbet.

Klockan 11:30 ska du stå utanför på parkeringen, ombytt och klar.

PS: Din chef är informerad!

Sagt och gjort – där satt jag i bilen i färd mot okänd destination. Vart skulle vi? Vart för denna kvinna mig, min fru sen 4 år tillbaka?

Efter cirka 5 mil var vi framme. Ett hotell? Ett… spa?

Korrekt. Bra Nicklas, ypperlig slutledningsförmåga. Vi stod nu utanför Falkenberg Strandbad i vackra Falkenberg. Mina morföräldrars stad.

Nu sitter jag här och återberättar gårdagen, och en bit in på dagen idag. Den 30 januari, min födelsedag. Gårdagen var fantastisk. Upplevelsen på Strandbaden var utan tvekan något det häftigaste och lugnaste jag varit med om. Ivory Spa-paketet.

Först fotbad med salt från Döda Havet. Sedan ångbastu au något land jag inte kommer ihåg, iförd ansiktsmask som ens partner har smetat in. Jag, konstnären, försökte okontrollerat skapa ett mästerverk med frugans ansikte som canvas. Gick sådär, tidspress och allt.

Ut ur bastun. Is-skrubb på kroppen. Brr.

In i en ny bastu, lite mer traditionell sådan. Svensk-finskt. Träpanel. Guiden/gurun kommer in och viftar på en handduk med dofter. Låter konstigt i klartext kan tyckas, men det är väldigt avslappnande och… fridfullt.

Ut ur bastun igen. Ner i en större pool och andas ut. Drick lite vatten, sa hon. Det gjorde vi.

Upp ur poolen, och vidare till turkiskt bad. Det här orkar jag inte beskriva, men fantastisk upplevelse. Man hade vantar och skrubbade den andre med bubbelliknande tvål.

Vidare till nästa bastu. Nordafrikansk lera. Insmetning!

Ut ur bastun… Jag vet, det känns som att vi sprang igenom allt, men försök läsa den här texten i slowmotion. Allt gick väldigt långsamt!

Som sagt, ut ur bastun och duscha av oss. In i ett nytt bastu-liknande utrymme, men denna gång var det mer varmt fläktande. Vi låg ner på en perfekt horisontal-anpassad mosaik-liknande klinker-säng, insmorda i en olja som luktade rapsolja.

Älskling, tror du de förbereder oss för kvällens huvudrätt? Marinad.

Jag kan inte mer än att varmt rekommendera Falkenbergs Strandbad. Utomordentlig service och kundmottagande. Till och med på kvällen när vi åt tre-rätters så var servitörerna mer än underbara. Han satte sig till och med ner hos oss i soffan och småpratade om kvällens utbud, och vad han rekommenderade på vin-listan. Tog sig tid. Av alla restauranger jag har varit på, så är nog detta den bästa. Maten, mjau vad god! Huvudrätten, medium-tillagad ryggfilé.

Gå in och läs om det här, direkt på Falkenberg Strandbads hemsida.