BLOGG. Som ur en dålig science fiction-rulle klockan 23:30 på TV4, har de nu lyckats 3D-utskriva mänsklig köttvävnad som kan liknas som ”squishy” hjärnsubstans.

Förstår mig inte på något av det, men tydligen kan det vara ett stort steg för en framtida problemlösare som kan eliminera donationsbehovet av kroppsdelar. Vilket är bra. Eller?

Visst är det bra, men tänk er en värld där… ingen… dör.

Klicka här för att läsa original-artikeln
https://www.livescience.com

BLOGG. Suttit större delen av kvällen och designat en ny logotyp till en juniorlandslags-meriterad hästtjej, som i takt med sitt växande varumärke behöver ett modernt och talande sigill. Logotyp deluxe.

Självklart jobbat i Adobe Illustrator, för att bevara vektorgrafiken.

Kan förhoppningsvis snart visa upp logotypen samt skriva ut juniorlandslagsryttarens namn – väntar på ett godkännande först. Så klart.

BLOGG. Så många spel som ser intressanta ut för 2018. Detroit, Shadow of… Ja, hela drösen är köpbara.

Passar perfekt att gå på pappaledighet i mars-månad. En lampa tändes!

TECKNING. Provskissat på telefonen med en ny app, som de kallar Papers by FiftyThree. Väldigt användbart när man i stundens hetta kommer på någon unik design eller idé, och vill måla ner kaoset i huvudet.

Appen syntes på App Stores startsida för rekommenderade program.

Nedan är två av snabbskisserna.

 

Konceptbild av en stol
Ett öga

Tiden är som den är. Relativ.

För ett tag sedan raderade jag alla inlägg här på Nerdpappan.se i tron om att jag aldrig mer kommer sitta vid tangenterna och skriva. Inte här i alla fall. Som krönikör dock, för dagsbladet.

Men som det märks, så blev den permanenta pausen inte långvarig. Kommer dock inte blogga as usual, mer på veckonivå och dela med mig av intressanta internet-inslag. Huvudsyftet med Nerdpappan.se är att verka som en personlig portfolio där jag kan visa upp alla mina småprojekt och tilltag; Photohop-retuschering, Illustration, olika design-uppdrag, videoklipp och övriga projekt som knappt är nämnvärda.

Jag avslutade mitt webhotell-konto och sade upp Nerdpappan.se. Ångrade mig, bad om återaktivering – 2 dagar innan det var infinito definito. Puh!

Nu ska jag dricka kaffe, för jag är morgontrött. Ikväll ska jag skriva färdigt nya krönikan för HP.

Nerdpappan

PHOTOSHOP. Återigen ett arbete med ett svartvitt fotografi, men denna gång handlade det om att färglägga och ge fotot nytt liv.

Musik: Schytts – Aj Aj Aj det bultar och det bankar (efterfrågat musikval).

PHOTOSHOP. Fick ett uppdrag av en kollega att sammanföra två personer i ett gammalt svartvitt fotografi, och så här blev resultatet.

På visningsbilden är fotografiet färglagt, vilket inte syns i klippet ovan.

TECKNING. Ytterligare en tecknings-session där jag skissar ett par som befinner sig i min närmsta umgängeskrets. Detta är den andra teckningen i ordningen.